Jedilnice niso zgolj prostor družinskih obedov, ampak so obenem pogosto tisti prostor, v katerem se naši gostje zadržijo najdlje časa. Če želite narediti dober vtis na ljudi, ki jih nameravate gostiti, je torej pomembno, da pohištvo za jedilnice izberete še posebej skrbno. Pri tem imejte v mislih tako funkcionalnost kot videz opreme, kar pomeni, da morate med drugim upoštevati to, kako preprosto/zahtevno bo vzdrževanje. Naj je določeno pohištvo za jedilnice še tako lepo – če se na njem v hipu opazijo vidni odtisi ali če je izdelano iz materiala, pri katerem obstaja povečana nevarnost za trajne madeže, takšno pohištvo na dolgi rok ne bo najboljša izbira. Pred nakupom je torej smiselno dobro preučiti različne dejavnike.

Kaj je značilno za sodobne jedilnice?

Okusi glede tega, kakšno pohištvo izbrati, da pridemo do zares najlepše jedilnice, se seveda precej razlikujejo. Kljub temu pa v posameznih obdobjih opažamo prevladujoče trende oz. slogovne značilnosti, ki pritegnejo zelo veliko ljudi, ki se lotevajo opremljanja ali obnove. Za sodobne jedilnice je denimo značilno, da so zasnovane precej minimalistično, kar pomeni prevlado ravnih linij in enostavno barvno shemo. Pogosta je uporaba materialov, kot sta steklo in kovina, ki pričarata vtis minimalistične elegance.  Obenem so sodobne jedilnice večkrat povezane s kuhinjo in dnevno sobo, s čimer se ustvari odprt, zračen, svetel »večnamenski«  prostor, ki postane resnično središče in srce vsakega doma. Na neki način torej prevzame vlogo, ki so jo imele v preteklosti kuhinje. Zagotovo pa lahko rečemo tudi, da je moderno pohištvo za jedilnice še posebej enostavno za vzdrževanje, saj je oblikovano z mislijo na specifike modernega sveta, ko večini ljudi nenehno primanjkuje časa, zato je važno, da je skrb za čistočo doma karseda poenostavljena.

 

Najlepše jedilnice so tiste, ki se skladajo z »osebnostjo« vašega doma

Seveda pa na koncu ni toliko pomembno to, po čem prepoznamo sodobne jedilnice oziroma takšne, ki so trenutno najbolj moderne, ampak je precej bolj važno, da izberete pohištvo, ki bo zares všeč vam. Hkrati pa se mora pohištvo za jedilnice skladati z drugo opremo oz. s prevladujočimi slogovnimi značilnostmi notranje opreme v drugih prostorih vašega doma. Slednje tema dvema načeloma je najbolj zanesljiva pot, da pridete do resnično najlepše jedilnice, ob pogledu na katero bo mogoče v hipu začutiti, da je bila izbrana premišljeno in da odraža vaš okus. Če se po pohištvo odpravite v enega izmed salonov Maros, to ne bo težava. Na voljo vam je namreč pestra izbira slogov, med katerimi se najde idealna kombinacija elementov za vsak okus in za vsak dom. Naši prijazni svetovalci vam pomagajo, da najdete opremo, v katero se boste zaljubili na prvi pogled in ki bo delovala, kot da je bilo ustvarjena posebej za vas in vaše stanovanje. Hkrati pa vam svetujejo glede nekoliko bolj »tehničnih« vidikov, kot je na primer izbira ustreznih dimenzij glede na površino in obliko prostora, ki ga opremljate, ali pa najustreznejše razmerje med višino stolov/sedalne površine in višini mize.

Celotno ponudbo pohištva za jedilnice si lahko pogledate TUKAJ

VABLJENI V NAŠE SALONE:

 - Salon MAROS Ljubljana, Šmartinska c. 53 

- Salon MAROS Celje, Celeiapark, Aškerčeva 17

- Salon OUTLET Maros, Slovenska vas, Jesenice na Dolenjskem

  

Povpraševanje za "Jedilnice za vsak dom"

42498