Z veseljem vam sporočamo, da je v naše salone prispela nova kolekcija Calligaris 2023.

KOLEKCIJA 2023 nas je v mesecu septembru, ko smo obiskali tovarno Calligaris in si ogledali nove mize, stole, komode, vitrine, sedežne garniture, postelje, dodatke za dom in dekoracijo, presenetila in razveselila. Tokrat gre za edinstvene kose pohištva s posebnim poudarkom na dizajnu, oblikovane s strastjo italijanskih arhitektov in oblikovalcev.

 

NOVO mizo APIAN in stole COOCON. 

APIAN  - Raztegljiva keramična miza

Oblikovalec Bernhardt & Vella

Miza Apian je s svojimi elegantnimi proporci rezultat izrazitega oblikovalskega pristopa, ki daje posebno pozornost dizajnu izdelka, njegovo izvedbo s skrbno izbranimi materiali in inovativnostjo.‎ Lahkoten videz mize Apian poudari kovinsko podnožje iz pločevine, oblikovane v delno poševno in okrivljeno silhueto na kateri sloni raztegljiva mizna plošča, ki se zahvaljujoč svojemu patentiranemu mehanizmu, razteza do 3 metre v dolžino.‎ Podnožje mize je na voljo v črni in beli barvi ter v kombinaciji z bronz barvo.

Mizna plošča v osnovi izdelana iz keramike v šestih različnih barvah in motivih, je položena v kovinski obod pobarvan v belo, črno ali bronasto barvo.

   

Posebnost mize Apaian pa je njen mehanizem za raztegovanje, ki je novost, patentiran in unikaten na področju raztegljivih miz. Z izvlekom na eni strani mize se odpira tudi del mize na nasprotni strani in doseže dolžino mize 3m. Zavoljo novega, revolucionarnega in inovativnega mehanizma tudi zapiranje mize še nikoli ni bilo tako lahko in tekoče.

Apian miza ima vse estetske in uporabne lastnosti, da postane center vašega kuhinjsko – bivalnega prostora. Miza, ki vas ne bo nikoli razočarala. Več o mizi Apian izveste TUKAJ.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

COCOON -  stol iz blaga ali usnja z lesenimi ali kovinskimi nogami

Oblikovalec Edi Ciani & Paolo Ciani

Cocoon je stol iz blaga ali usnja, z lesenim ali kovinskimi podstavkom.‎ Ustvarjen je bil z natančnim namenom izdelati izjemno udoben stol, ki bi odražal oblike naslanjačev iz šestdesetih let prejšnjega stoletja, vendar z bolj modernimi in sodobnimi linijami. Stol Cocoon ima bogato oblazinjeno sedišče, zato je zelo udoben.‎ Prevleke z nagubanimi tkaninami ali usnjem dodatno poudarijo mehak, obdajajoč učinek z retro pridihom.‎ Stol lahko identificiramo tudi kot majhen fotelj, ki je izdelan iz dodatnega zunanjega oboda iz hladno penastega poliuretana, nizke gostote.‎

    

Stol ima na voljo podnožje na lesenih ali kovinskih nogicah. Lesene noge so narejeni iz lesa jesena, rahlo stožčaste oblike, ki se posamezno privijejo na okvir stola.‎ Kovinsko podnožje je lahko na kolesih ali brez, z vrtljivo funkcijo.

Več o stolu COCOON izveste TUKAJ.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ŠE VEČ O NOVI KOLEKCIJI: 

Blagovna znamka Calligaris za tiste, ki se zanjo odločijo, predstavlja zagotovilo dostopne kakovosti in sodobnega, prilagodljivega in inteligentnega dizajna.

   

Calligaris, ki bo 2023 praznoval 100-letnico, je bil vedno odprt za spremembe v dizajnu, materialih in funkcionalnosti.

Pravzaprav oblikuje in ustvarja pohištvo za jedilnice, spalnice, dnevne sobe in dodatke za dom, ki se dopolnjujejo z različnimi slogi in tako ustvarjajo edinstvene ambiente, tako kot so edinstveni in različni naši domovi.

   

Več o novostih in mizah Calligaris izveste TUKAJ.

Pohištvo Calligaris ustvarja harmonijo med tehniko in estetiko in med razumom ter čustvi, saj je vsak Calligaris izdelek delo oblikovalcev in arhitektov, ki svoje tehnično znanje in kreativnost, uporabijo v sodobnem življenju in ga iz njega tudi črpajo. 

        

Več o novostih in stolih izveste TUKAJ.

 

Calligaris niso samo mize in stoli, je še veliko več. Več si preberite TUKAJ. 

Prelistajte katalog Novosti za 2023 TUKAJ. 

 

Vabljeni v naša salona:

 - Salon MAROS Ljubljana, Šmartinska c. 53 

- Salon MAROS Celje, Celeiapark, Aškerčeva 17

  

Povpraševanje za "Calligaris KOLEKCIJA 2023 "

42097