NOVO PRI NAS 

Blagovna znamka CONNUBIA

Connubia je mlada in sodobna blagovna znamka skupine Calligaris. Navdihnil ga je novi koncept #connubity, bistveni del DNK znamke, ki uteleša njen duh in to, kar predstavlja: ustvarjanje nove skupnosti ljudi, ki jih povezuje ista strast do svežega in dinamičnega dizajna.

Connubia daje priložnost in spodbuja mlade podjetnike in oblikovalce k oblikovanju in načrtovanju izdelkov, da postanejo bolj #kreativni, #podjetni in #drzni ter delijo svoje ideje.

 

CONNUBIA - zgodba o strasteh in vezeh

Koncept, ki ga lahko razberemo iz imena Connubia (latinsko: zakonska zveza, poroka), govori o srečanjih in strasteh, vezeh in naklonjenosti. Logotip, ki nas v svoji preprostosti vrača k konceptu družabnosti: trije stoli okoli mize, najbolj neposredna in jedrnata predstavitev srečanja, povezanosti. In prav s sedenjem za mizo, drug poleg drugega, se rojevajo prijateljstva in nova poznanstva. Pohištvo Connubia postavi v središče radovedne mlade in manj mlade ljudi, ki nikoli ne izgubijo veselja do sodobnega oblikovanja. Ustvarili smo pohištvo, ki bi lahko dodalo vrednost času, ki ga preživite doma.

 

CONNUBIA KOLEKCIJA MIZ, STOLOV, DODATKOV ZA DOM IN DEKORACIJA JE SVETLA, SPONTANA IN BARVITA.

Izdelki Connubia imajo preprosto, funkcionalno obliko, kjer barva izraža vitalnost in osebnost. To so izdelki, ki želijo biti okolju prijazni z uporabo vedno bolj okolju prijaznih materialov, z majhnim vplivom na okolje. Ne samo stoli in mize, ampak tudi pohištvo, dodatki za dom in dekoracija se lahko prilagodijo različnim kontekstom in ustvarijo navdihujoče prostore za življenje, delo in druženje. Dizajn kolekcije Connubia zmore pripovedovati vsakodnevne zgodbe, saj se iz skupnega sedenja za mizo rodijo srečanja, izmenjava mnenj in čustev. To je tisto, kar Connubia postavlja v središče svojega navdiha.

    

 

Pohištvo za notranje prostore

Vsak dom živi zgodbe vsakdanjega življenja, kjer se dogajajo izjemne zgodbe in sosledje dogodkov, ki hranijo naš spomin in naša čustva. Domači prostor živimo skupaj z družino in prijatelji in to, kar nam pripada in nas obdaja, radi delimo z drugimi, saj nam daje veselje in spokoj. Zato se je Connubia odločila vstopiti v vaše domove, kjer lahko vdihnete svoj vsakdan in svoje navade. Ustvarili smo pohištvo za življenje, tako kot ga vi živite. Sledili smo vašemu dnevnemu ritmu in ustvarili izdelke, ki lahko povečajo vrednost in kvaliteto vašega časa, ki ga preživite doma, v krogu ljudi, ki jih imate radi. To je naša nova kolekcija: svetla, spontana in barvita. Na vas je, da jo odkrijete in oživite s svojimi zgodbami.

V kolekciji Connubia vam je na voljo preko 20 modelov barskih stolov, več kot 40 različnih modelov jedilniških stolov in 30 različnih miz. 

          

 

Kolekcija za zunanje prostore

Connubiin brezskrben in barvit svet se na novo odkriva in eksplodira v novo dimenzijo ... na prostem!

Želja po bivanju na prostem nas je spodbudila, da smo si razširili obzorja, želja po življenju v naravi pa nas je spodbudila, da pogledamo čez domače zidove in gremo ven, na prosto. Odkrili smo novo cono našega udobja. In nastala je nova »outdoor« kolekcija! Vesel in barvit svet Connubie se na novo odkrije in eksplodira v novo dimenzijo, na prostem!

Outdoor kolekcija je bila zasnovana kot naravni razvoj iz obstoječe notranje kolekcije. Ohranili smo barvno paleto, vendar z vrsto materialov, ki so primerni za zunanjo uporabo: vrvi, tkanine in keramika, ki se odlično kombinirajo s kovinskimi in aluminijastimi odtenki podnožja miz, stolov, sedežnih garnitur in drugega pohištvo veselega in živahnega značaja.

            

Izdelki zunanje ponudbe sledijo štirim barvnim paletam – žafranasto rumeni, timijanovo zeleni, limonino rumeni in naravni, barve, ki se odlično kombinirajo in so polne živahnosti. Outdoor kolekcija je zelo velika in obsega 33 modelov, vključno s stoli, fotelji, zofami, mizami, ležalniki, otomani in dodatki, ki so na voljo v 90 različicah in v 1800 možnih kombinacijah. Prav vsi pa so zasnovani tako, da ustrezajo vsem vašim potrebam in stilskim željam.

 

Materiali

Vsi materiali, ki jih uporabljajo, ustrezajo strogim standardom kakovosti. Tkanine, ki so jih izbrali za vas, so prijetne na otip, odporne na madeže in ohranjajo barve nespremenjene tudi po dolgem času. Mizne keramične plošče imajo izjemno odpornost, so enostavne za čiščenje in so popolnoma higienske. Les, ki ga uporabljajo, je zaščiten s posebnimi barvnimi cikli, ki nudijo učinkovito zaščito pred madeži. Poleg tega so izdelki Connubia certificirani FSC® (FSC-C002023), blagovna znamka, ki označuje izdelke, ki vsebujejo les iz gozdov, s katerimi se upravlja na pravilen in odgovoren način v skladu s strogimi okolijskimi, družbenimi in ekonomskimi standardi.

     

 

 

 

Dizajn in arhitektura -  design studio Archirivolto

Archirivolto Design je bil ustanovljen leta 1983 v Colle di Val d'Elsa (Siena), zahvaljujoč sodelovanju med g. Marcom Poccijem in g. Claudio Dondoli. Vodena z jasno podjetniško vizijo sta ustvarila specifično identiteto svojega studia, specializiranega za oblikovanje sedežev – od stola do sedežne garniture, od tabureja do pisarniških in zunanjih stolov. Archirivolto Design si že več kot trideset let prizadeva narediti lepo pohištvo čim bolj dostopno.

»Trajnost in okoljska zaveza sta sedaj nujni že pri izdelavi projektov in se skozi idejo prenašta na končni izdelek."

Oblikovanje ima danes vse več novih odgovornosti za svet v katerem živimo. Trajnost projektov s poenostavitvijo procesov, igra temeljno vlogo pri oblikovanju. In nastal je ZERO stol, ki je v celoti narejen iz post-industrijskih recikliranih materialov plastike, ki jo je mogoče ponovno v celoti reciklirati. Za sestavo stola ne potrebujete orodja, ampak lahko preprosto uporabite kovanec, ki ga imate vedno pri roki. Stol Zero nima kovinskih delov. Embalaža stola je izdelana iz recikliranega kartona. Paket ima zelo majhne dimenzije in vam omogoča, da olajšate distribucijo in skladiščenje, zmanjšate vpliv na okolje tudi z vidika logistične dejavnosti.

Zakaj smo izbrali tako preprosto obliko stola? Da smo mu dali pomirjujoč estetski učinek. Njegova oblika je linearna, mehka in udobna in zato je  ZERO stol točno tak, kot smo si vedno predstavljali.

 

Še več o izdelkih in ponudbi CONNUBIA boste izvedeli v Salonih pohištva Maros v Celju in Ljubljani. 

Vabljeni v naša salona:

 - Salon MAROS Ljubljana, Šmartinska c. 53 

- Salon MAROS Celje, Celeiapark, Aškerčeva 17

  

Povpraševanje za "Italijanske mize in stoli CONNUBIA "

91125