Priznajmo si – izbira pohištva za vašega otroka ni otroška igra. Lahko je vznemirljiva in stresna hkrati. Lahko sprostite svojo domišljijo in izberete kose, ki bodo ustvarili čudovite spomine na otroštvo. Vendar mora biti pohištvo za otroške sobe takšno, da ustreza tudi vsem zahtevam po udobju, zabavi, varnosti in funkcionalnosti. Poleg tega, če želite premišljeno investirati v pohištvo za otroške sobe, morate investirati v pohištvo, ki ga vaši otroci ne bodo prerasli v hipu. Sliši se kot zahtevna naloga, kajne? Brez skrbi, draga mamica in očka, to ni nemogoča naloga. Sledite le preprostim napotkom tega vodiča.

Najprej naredite načrt otroške sobe

Zares se zdi vznemirljivo vstopiti v trgovino z razkošnim pohištvom ali se prijaviti v spletno trgovino in kupiti modno posteljico za svojega otroka ali pograd za svoje šoloobvezne otroke. Toda bolje je, da si vzamete nekaj trenutkov za odločitev, kakšno vrsto pohištva bi radi imeli za opremo otroške sobe. Pomisliti morate tudi, kako dolgo pričakujete, da bo vaš otrok uporabljal pohištvo otroške sobe. Ponudba in raznolikost pohištva, ki je na voljo pri Marosu, sta preprosto osupljivi, zato vam bosta pravilen načrt in proračun olajšala izbiro.

Prednost naj ima varnost otroške sobe

Izdelek, ki je škodljiv za vaše otroke, je zadnja stvar, ki si jo želite, kajne? Zato mora biti varnost vaša glavna skrb pri nakupu pohištva za otroške sobe. Otroci pogosto skočijo na svojo posteljo, se skrijejo za mizo in se prikradejo pod posteljo, v najbolj skrit kotiček otroške sobe, da vas presenetijo. Skratka, uporabljajo pohištvo na načine, ki si jih vi ali proizvajalci nikoli ne bi niti zamislili! To pomeni, da morajo biti postelje, stoli, mize in drugi deli otroške sobe varni za igro in gibanje. Za začetek se prepričajte, da pohištvo, ki ga izberete, nima ostrih robov ali spolzkih površin. Prav tako je v vašem interesu, da se izogibate nakupu izdelkov iz škodljivih in strupenih snovi. Poleg tega poiščite predmete z dodatnimi varnostnimi funkcijami. Na primer, če se odločite za pograd za opremo otroške sobe, poiščite takšnega, ki ima ograje za zaščito vašega otroka. Tako zagotovite varnost otroške sobe.

Ne pozabite na kakovost in vzdržljivost

Morda ste se na spletu zaljubili v ljubko gugalnico ali otroško zibelko, ker se prodaja po noro znižani ceni. Toda počakajte, ali ste upoštevali kakovost te gugalnice, ki bo na sredini otroške sobe? Je narejena iz materialov, ki so trpežni in popolnoma varni za vašega malčka? Kakovost je pomembna; v bistvu je najpomembnejša. Visokokakovostno pohištvo otroške sobe, kot je to v primeru otroške sobe Nidi I, vam lahko prihrani veliko težav v prihodnosti. Prav tako mora biti predmet dovolj vzdržljiv za dolgotrajno uporabo. Predstavljajte si, da kupujete otroško posteljo, ki jo bo vaš otrok uporabljal naslednjih pet let. Prepričajte se, da je postelja dovolj čvrsta, da prenese težo vašega otroka, ko odraste.

Upoštevajte prostor za shranjevanje

Vstopite v otroško sobo in stopite na igrače, raztresene po tleh. Joj, boli! Otroški svet je kaotičen in seveda so otroške sobe polne igrač, oblačil, iger, knjig, svinčnikov, barvnih škatel in še česa! Nekatere od teh stvari se lahko postanejo nevarne, če ostanejo raztresene. Rešitev je torej, da se odločite za pohištvo s prostorom za shranjevanje. Tak, ki lahko sprejme otrokov nenehno rastoči svet drobnarij in osnovnih potrebščin. Na vsa primer, poiščete lahko otroško garderobo s predali, v katero lahko shranite vsa otroška oblačila. Dovolj prostora za shranjevanje bo pomenilo tudi manj nereda otroške sobe. V primeru otroške sobe Nidi D je prostor za shranjevanje več kot odlično izkoriščen!

Izberite starosti primerno pohištvo

Da, vemo, da smo predlagali nakup brezčasnega pohištva. Vendar to ne pomeni, da otroške sobe opremite s pohištvom, ki ga vaš otrok trenutno ne bo mogel uporabljati. Kar morate storiti, je, da poiščete pohištvo za otroške sobe, ki jih lahko vaš otrok tudi zdaj brezskrbno uporablja in jih bo lahko uporabljal tudi naslednjih nekaj let. Na primer, pisarniška miza za otroške sobe, ki je previsoka, da bi vaš otrok lahko sedel in pisal na njej, ni primerna za vašega otroka. Namesto tega se lahko odločite za pisalno mizo s predalom, ki ustreza velikosti vašega otroka in jo lahko kasneje uporabite kot prostor za shranjevanje.

Upoštevajte otrokovo mnenje

Ne pozabite, da ne kupujete le pohištva za opremo otroške sobe. Ustvarjate svet, v katerem bo otrok preživel veliko svojega časa. Otroci imajo svoje predstave in sanje glede otroške sobe. Če vaši otroci niso premajhni, da bi lahko izrazili svoje mnenje, bi bilo dobro, da jih vprašate za mnenje. Seveda vam ni treba slediti vsem njihovim željam, še posebej, če so neizvedljive ali neracionalne. Lahko pa razmislite o eni ali dveh zamislih, kot je barva blazine na stolu ali dizajn otroške postelje. Tako se bo vaš otrok počutil bolj navezanega na sobo in tam rad preživljal čas.

S pohištvom za otroške sobe Maros boste našli veliko idej in navdiha, da popolnoma izkoristite vsak centimeter otroške sobe. Cenimo dizajne proizvajalca Batistella, ki otrokom in staršem olajšajo organiziranost, obenem pa omogočajo brezskrbno otroško igro. Z uporabo naših zbirk navdiha in načrtov za ustvarjanje zagotavljamo, da bo opremljanje otroške sobe tako enostavno, kot otroška igra. Ko se odločate o pohištvu otroške sobe, se posvetujte z našimi strokovnjaki, ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč.