Sedežna garnitura je osrednji del vaše dnevne sobe: ustvarja vzdušje v prostoru in mora izpolniti vse vaše želje in zahteve. Vstopite v svet oblikovanja vaše dnevne sobe s sedežno garnituro izdelano po vaši meri.

Praktično ni izdelka s tako raznolikim značajem, kot je sedežna garnitura. Od razkošnih foteljev, ki vas ovijejo v udobje, do minimalističnih modernih sedežnih garnitur, ki ukradejo pozornost. Kako izbrati sedežno garnituro, ki je prava za vas?

Funkcija in oblika sedežne garniture naj odražata vašo osebnost

Začnite tako, da si odgovorite na vprašanje, katere lastnosti mora izpolnjevati vaša idealna sedežna garnitura. V preteklosti so bile sedežne garniture mišljene izključno kot prostor za sedenje. Zdaj so večnamenske in služijo kot prostor za druženje z družino in prijatelji, delo, sproščen obrok in spanje. Ste nekdo, ki se po službi rad zlekne na kavč, bere, brska po internetu in ne vstane cel večer? Potem bo udobna, mehka sedežna garnitura, kjer se lahko sprostite, kot nalašč za vas. Ste tudi po službi precej aktivni, ko pazite na svoj naraščaj? Potem vam bo ustrezala sedežna garnitura v modernem slogu.

Idealna sedežna garnitura ima idealne mere

V prodajnem salonu so sedežne garniture videti manjše kot v vaši dnevni sobi. Označite velikost vaše sedežne garniture na tleh doma z lepilnim trakom. Ali pa položite nekaj časopisov, da boste dobili dobro predstavo o pravi velikosti. Da boste nadvse zadovoljni z vašo sedežno garnituro, je ključnega pomena, da imate pravo predstavo, koliko prostora bo zavzemala vaša nova sedežna garnitura v vaši dnevni sobi. Če imate veliko dnevno sobo, se odločite za večjo sedežno garnituro, da se ne bo izgubila v prostoru. Ker se pri podjetju Maros dobro zavedamo, kako je to pomembno, vam naši strokovnjaki pri tem lahko

pomagajo in svetujejo tudi s 3-d izrisom. Potrebujemo le dimenzijo vašega prostora s pozicijo vrat in oken, da vam izrišemo tloris prostora v katerega bomo vrisali vašo novo sedežno garnituro. Skupaj se bomo poigrali z obliko, dimenzijo in barvo ter poiskali idealno rešitev za vas.

Udobje sedežne garniture je ključ do vašega zadovoljstva

Udobje je najpomembnejša stvar, ki jo mora nuditi sedežna garnitura – nihče ne mara, da ga po poležavanju na sedežni garnituri boli zadnjica ali hrbet! Večina naših sedežnih garnitur je opremljena z inovativnimi počivalnimi mehanizmi, kjer si pozicijo sedenja in počivanja poljubno nastavite. Le rahel pritisk na stikalo bo dovolj, da si nastavite sebi najboljši položaj za glavo, noge in hrbet. Nekateri modeli sedežnih garnitur vam nudijo tudi popolno oporo v ledvenem delu hrbtenice t.i. »CUBI Triple motion« funkcijo. Moderne sedežne garniture priznanih proizvajalcev se lahko pohvalijo z vrhunsko kakovostjo ter previdno izbranimi materiali in dovršenim dizajnom. Klasična sedežna garnitura se bo odlično podala v vsak prostor in tako dodala piko na i videzu prostora. Moderna sedežna garnitura pa bo odlično dopolnila prostor ravnih in ostrih linij ter modernega dizajna in tako mu dodala pridih inovativnosti. Katero izbrati? To je seveda odvisno od vaših želja in potreb. Tudi pri tem je izrednega pomena vaš življenjski slog.

Izbira najboljših materialov za vaš kavč

Ne glede na to, kako pomemben je videz pri nakupu novega kavča, morate najprej razmisliti o svojem trenutnem življenjskem slogu in gospodinjstvu, da boste lažje ugotovili, ali so kavči iz usnja ali blaga primerni za vaš dom. Ključno vprašanje pri izbiri najboljših materialov za vaš kavč je, koliko časa in truda ste pripravljeni vložiti za vzdrževanje vaše nove sedežne garniture. V osnovi lahko izbirate med tkaninami iz umetnih in naravnih vlaken in usnjem iz naravnih govejih kož. Sedežne garniture iz usnja so zelo priljubljene, saj je ta material znan kot eden najbolj vzdržljivih in prefinjenih materialov. Obožujejo ga družine z majhnimi otroci in hišnimi ljubljenčki, je zelo trpežen in enostaven za čiščenje sedežne garniture.

Katero barvo sedežne garniture izbrati?

Želite, da je vaša sedežna garnitura manj pomemben del vaše dnevne sobe? Potem je sedežna garnitura z manj vpadljivimi barvami kot nalašč za vaš dom. V kombinaciji s pomenljivimi dodatki bo vaša sedežna garnitura postala paša za oči in lepo krasila dnevno sobo. Izbira stilskih, dekorativnih blazin z dodatki v enaki ali kontrastni barvi bo lepo zaokrožila celoto. Skrbna izbira izraznih blazin in tkanine vaše sedežne garniture naj poudari vašo osebnost. Sodobni skandinavski slog je znan po preprostih geometrijskih oblikah, medtem, ko izrazite linije in močne barve poudarijo detajle in so namenjene impresioniranju. Poigrajte se s paleto rdeče, črne, modre, zelene in rumene ter kombinirajte bujne in organske potiske. Dovolite si biti drzni in izstopati iz povprečja.

V naših salonih, katalogu modernih sedežnih garnitur Natuzzi Italia in katalogu Natuzzi Editions lahko izbirate med modernimi, klasičnimi in kotnimi sedežnimi garniturami. Prepustite se udobju naših sedežnih garnitur in foteljem ter se predajte novim doživetjem v raziskovanju bogate ponudbe.