Opremljanje vaše spalnice vključuje vrsto odločitev in se začne z osnovnim pohištvom – posteljo, garderobnimi omarami in nočnimi omaricami. V prostorne spalnice se lahko za več udobja doda še kakšen dodaten kos pohištva, kot je komoda, predalnik, manjši fotelj ali tabure.

Sledi izbira dekoracije in dodatkov – od preprog in blazin do svetilk, ogledal in stenskih dekorjev, okrasnih blazin, ki vam bodo pomagali pri izražanju vašega stila in vzpostaviti želeno vzdušje. Ne glede na to, ali želite, da je videz vaše spalnice temen in pomirjujoč ali svetel in napolnjen z energijo, so to elementi, ki lahko to uresničijo.

Kako izbrati posteljni okvir

Vzdušje spalnice je odvisno tudi od dizajna posteljnega okvira. Med bolj priljubljenimi posteljami so oblazinjene postelje, postelje s prostorom za shranjevanje in postelje z baldahinom. Mnoge spalnice se ponašajo z oblazinjeno posteljo, ki je mehkejša od standardnih postelj in je od vzglavja do vznožja prekrita s tkanino. Spalnice, ki so bolj praktične narave so opremljene s posteljo za shranjevanje. Le-te so izjemno funkcionalne zahvaljujoč dvižnim dnom in predalom, ki so vgrajeni v dno. Ker lahko shranite oblačila, odeje, blazine in drugo, so izjemno uporabne, posebej takrat, ko iščete dodaten prostor za shranjevanje. Spalnice z visokimi stropi imajo posteljni okvir z baldahinom, ki ima štiri stebre. Stebri segajo od vzglavja in vznožja ter se na vrhu povežejo, da ustvarijo silhueto, podobno zavetju.

Spalnice: kako izbrati pohištvo za shranjevanje

Izbira pohištva za shranjevanje v spalnici je odvisna od tega, koliko prostora imate in koliko prostora potrebujete za shranjevanje garderobe in ostalih predmetov. Komode so nizke, široke, vsebujejo šest ali več predalov, lahko pa se odpirajo s klasičnimi ali drsnimi vrati. Na vrh lahko postavite okrasne predmete kot je ogledalo za ustvarjanje vzdušja spalnice s pridihom šarmantnosti.

Predalniki so običajno višji in ožji od komode, s tremi do sedmimi predali. Na voljo so v različnih oblikah in materialih.

Nočne omarice so namenjene odlaganju predmetov ob postelji in morajo biti v isti višini kot vzmetnica. Ker so na vrhu nočne omarice običajno najnujnejše stvari, kot so telefon, svetilka in steklenica za vodo, izberite takšno, da lahko nanjo postavite vse, kar potrebujete. Postavitev nočne omarice ob postelji omogoča tudi najboljši izkoristek spalnice, saj je površina ob vzglavju postelje pogosto premajhna za kaj večjega od nočne omarice.

Ne glede na to, ali potrebujete mini pisarniški prostor v svoji spalnici ali želite destinacijo za navdih, je miza lahko vaša vstopnica za večjo produktivnost in ustvarjalnost. Od čistega, minimalističnega dizajna do možnosti z obilico predalov, Maros pohištvo in dodatki za dom so rešitev za vse spalnice. Ko je tabure postavljen na konec vaše postelje, deluje nepogrešljiva oprema vaše spalnice. Lahko se usedete, obujete, preverite telefon in si vzamete trenutek za sprostitev na začetku ali koncu dneva. Najdete lahko celo modele, ki vam omogočajo shranjevanje dodatnih blazin, pregrinjal in drugih osnovnih stvari. Velikokrat pa vam tabure ali manjši fotelj služi, da na njih odložite svoja oblačila.

Kako izbrati dodatke za spalnice

Ko se zjutraj zbudite, je mehka preproga tisto, kar bodo vaša stopala oboževala. Pri izbiri preproge bodite pozorni na velikost vaše postelje in celotne spalnice. Velja splošno, nenapisano pravilo: Manj je več. Preproga mora nuditi mehak pristan 30 cm na vsaki strani vaše postelje. Obstaja veliko možnosti ogledal. Okroglo ogledalo lahko postavite nad svojo posteljo, obesite pravokotno ogledalo nad svojo omarico, postavite manjše ogledalo ob steno ali naredite steno galerije ogledal z različnimi dizajni. Možnosti za popestritev vaše spalnice so neskončne. Ko izbirate svetilko svoje spalnice, bodite pozorni na višino in se prepričajte, da bo svetila tam, kjer jo najbolj potrebujete.

Spalnice pohištva Maros, so izdelane iz visoko kakovostnih materialov, ki zagotavljajo , trdnost in dolgo vzdržljivost. Izdelava je zelo natančna, kar nakazujejo čiste ravne linije pohištva. Izbirate lahko tipske spalnice, spalnice izdelane po meri ali otroške sobe proizvajalcev, kot so: Novamobili, Natuzzi Editions, Natuzzi Italia, Calligaris, Dall'Agnese, Flou in drugi. Moderne spalnice so svetel zračen prostor, ki je namenjen sprostitvi in počitku. Opremite si jo tako, da se boste v njej počutili dobro in da se boste vsak dan zbujali spočiti. Ko se odločate o pohištvu vaše spalnice, se posvetujte z našimi strokovnjaki, ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč. Tako se lahko prepričate, da bo pohištvo vaše spalnice tisto, zaradi katerega boste lepše in lažje zaspali.