Delo od doma postaja vse bolj priljubljeno, zato je pomembno, da si v svojem domu ustvarite prijetno delovno okolje. Poglejmo, kateri so ultimativni nasveti za pisarniško pohištvo.

Izberite pravo barvo za pisarniško pohištvo

Dizajn sten je osnova za dobro delovno vzdušje. Zamolkle, zemeljske barve so idealne. Dajejo učinek uravnoteženosti in dobro vplivajo na zbranost. Če vam je všeč nekoliko bolj igrivo, se odločite za pastelne različice – na primer jajčno rumeno ali svetlo zeleno. Snežno bela v kombinaciji z drugimi barvami zagotavlja odprtost.

Pisarniško pohištvo po vaših merah

Pisarniško opremo si težko predstavljate brez prave pisalne mize, kajne? Pri tem je ključnega pomena pravilna višina mize. Za mizo bi morali sedeti v pokončnem, ergonomskem položaju, obrnjeni naravnost naprej. Pisalno mizo postavite pod kotom 90°, pravokotno z oknom, da na zaslonu ne bo nadležnih odsevov. Odlični primeri za pisarniško pohištvo so domača pisarna Clarion, domača pisarna Layers, pisarniško pohištvo X8 in pisarniško pohištvo X time.

Pisarniški stol

Težko si predstavljamo pisarniško pohištvo brez pisarniškega stola, kajne? Ko gre za pisarniške stole, je prilagodljivost nujna. Nastavljivi pisarniški stoli vam omogočajo, da med

sedenjem vsake toliko časa spremenite položaj. Kdor od doma dela ure in ure, mora vsekakor investirati v ergonomsko pisarniško pohištvo s stolom z naslonom za glavo in roke.

 

Predalniki in police

Ko izbirate pisarniško pohištvo, pomislite na dobro organiziranost. Le-to vam omogočajo predalniki in police. Z vodoravno nameščeno polico nad pisalno mizo se ustvari prostor za shranjevanje tudi v majhnih prostorih.

Namig : Zaprte police ustvarjajo mirnejše, urejeno vzdušje – če želite knjige ali enciklopedije uporabiti kot okrasne predmete, potem so boljše odprte police. Še posebej elegantno in svetlo je pisarniško pohištvo s steklenimi policami.

Opremite svojo pisarno s pravo osvetlitvijo

Svetloba ima v pisarni pomembno dvojno vlogo: po eni strani potrebujete svetle delovne luči za pisalno mizo, po drugi strani pa lahko s svetlobo ustvarite razpoloženje. Topla bela svetloba izžareva domačnost, lahko pa vas tudi uspava. Z indirektno svetlobo (npr. z led žarnicami), romantičnimi lučkami ali svečami postane pisarna še posebej udobna.

Pisarniško pohištvo: 3 trendi

Ko izbirate pisarniško pohištvo si vsekakor omislite skladno linijo. Razmislite o tem, katere barve, oblike in materiali naj bodo značilni za pisarniško pohištvo – tako lahko ciljno kupite pohištvo in dekoracijo. Tukaj so 3 priljubljeni slogi opremljanja domače pisarne - morda boste dobili svoje ideje za svojo pisarno.

1. Naj energija teče s Feng Shui

Pisarniško pohištvo v stilu Feng Shui naj bi po mnenju strokovnjakov zagotavljalo več energije, dobrega počutja in ustvarjalnosti. Tak primer pisarne omogoča pisarniško pohištvo Idea Sit Stand.

Nekaj pomembnih načel za pisarniško pohištvo:

● Pisalna miza naj ne bo preblizu vrat ali predaleč od okna, sicer boste blokirali pretok energije.

● Harmonično, urejeno okolje ima pomembno vlogo v Feng Shuiju in to lahko dosežete tako, da pisarniško pohištvo načrtno razporedite.

● Zelene sobne rastline čistijo zrak škodljivih snovi in delujejo pomirjujoče.

● Idealno je imeti ločeno sobo za domačo pisarno, drugače pa so lahko v pomoč pregrade ali paravani ali drugo pisarniško pohištvo.

● V Feng Shuiju se okrasje uporablja le zmerno in raje okrogle, organske oblike. Izogibajte se koničastim predmetom. Tudi ure in koledarji niso priporočljivi, ker povzročajo stres. Za tovrstne prostore so še posebej primerni motivi, ki navdihujejo in predstavljajo osebne cilje.

2. Pisarniško pohištvo v moderno-minimalističnem slogu

Minimalizem je idealen, ko izbirate pisarniško pohištvo, saj tako preprečite distrakcije. Zanesite se na jasne linije in pisarniško pohištvo čistih linij – igrivi detajli tukaj niso na mestu! V sodobnem minimalističnem slogu se največ uporabljata črna in bela barva. Steklo in kovina sta primerna materiala, ker izžarevata jasnost in hladnost. Zgleden primer za pisarniško pohištvo v moderno - minimalističnem slogu je domača pisarna Qwerty.

3. Spodbudite ustvarjalnost s stilom boho

Pisarniško pohištvo v boho slogu je v marsičem popolno nasprotje minimalizma. Mešanica barv, materialov in vzorcev – za največ udobja. Boho stil je priljubljen tudi pri mizah in stolih iz lesa, pletenih košarah za shranjevanje ali fotelj iz semiša za pisarniško pohištvo s pridihom domačnosti. Dodajte nekaj kaktusov in vintage pisarniško pohištvo in boho videz bo popoln! Idealen primer domače pisarne v stilu boho predstavlja domača pisarna Batik.

 

Pisarniško pohištvo za majhno ali veliko pisarno

 

Vaša pisarna meri le nekaj kvadratnih metrov? S pravim dizajnom lahko veliko pridobite!

 

Uporabite celotno višino pisarne kot prostor za shranjevanje. Če izbirate pisarniško pohištvo za majhno pisarno, so priporočljive police, omare ali stenske table, ki segajo od stropa do tal, kot je to v primeru domače pisarne Storm.

 

Najbolje je, da izberete svetle barve - zaradi njih je soba videti večja. Ogledala imajo enak učinek kot stekleno pisarniško pohištvo. Primer takšne pisarne je domača pisarna Zac.

 

S košarami, policami in škatlami poskrbite, da ima vse svoje mesto in se tako dobro organizirate.

Pisarniško pohištvo za vaše udobje

Še posebej, če redno delate v domači pisarni, bi morali izbrati pisarniško pohištvo, ki bi vam omogočalo, da pri svojem delu uživate. Druga pomembna točka je ergonomija: mize in stoli morajo spodbujati zdrav položaj sedenja. Vaša pisarna naj bo umirjen prostor, ki je namenjen delu in zbranosti. Opremite si jo tako, da se boste v njej počutili dobro in da boste pri delu resnično lahko uživali. Ko izbirate pisarniško pohištvo, se posvetujte z našimi strokovnjaki, ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč.